Mijn naam is Paul Swillens. Ik ben acupuncturist, meer dan 10 jaar fysiotherapeut (BIG geregistreerd) en jarenlang sportinstructeur geweest. De holistische benadering van de Traditionele Chinese Geneeswijze heeft mij geïnspireerd om verder te kijken dan alleen fysiotherapie.

Met de opgedane kennis probeer ik met zo min mogelijk behandelingen te komen tot een voor u optimaal resultaat. heeft u bijvoorbeeld pijnklachten? Acupunctuur kan dan vaak al tijdens de eerste behandeling een duidelijke verbetering geven. Het aantal behandelingen is afhankelijk van uw soort klachten, maar ik stel mij het doel om na 3 tot 4 behandelingen toch al een duidelijke verbetering te zien.

Waarom Chinese Geneeskunde?

De Traditionele Chinese Geneeskunde(TCG) bestaat al duizenden jaren en is gebaseerd op een holistische benadering van de mens. Dat houdt in dat de mens als een onlosmakelijk deel van zijn omgeving wordt gezien. Het betekend ook dat lichaam en geest als één geheel worden beschouwd.

Alle processen in de mens zijn met elkaar verbonden. De lichamelijke, emotionele en geestelijke ontwikkelingen beïnvloeden elkaar voortdurend. Ziekte wordt dan ook niet gezien als een op zichzelf staand verschijnsel. Het is een lichamelijke of geestelijke uiting van een verstoring in het algehele welzijn. Deze verstoring ontstaat doordat de energiehuishouding in de mens uit balans is. 

Deze verstoring zoek ik graag samen met u op, en werk hier aan om hem samen op te lossen.

Dit ben ik, Paul

paul

“Lichaam = Geest”